Έκαναν παράλυτα ποντίκια να τρέχουν! | medReha
457
post-template-default,single,single-post,postid-457,single-format-standard,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Έκαναν παράλυτα ποντίκια να τρέχουν!

Έκαναν παράλυτα ποντίκια να τρέχουν!

Με ένα συνδυασμό φαρμάκων, ηλεκτρικής διέγερσης και τακτικής άσκησης, επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια κατάφεραν να κάνουν παραπληγικά ποντίκια, όχι απλώς να περπατήσουν, αλλά να τρέξουν ξανά!

Βάζοντας τα ποντίκια στον ποδοκίνητο τροχό, χορηγώντας φάρμακα που επιδρούν στη σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστής) και διεγείροντας με ηλεκτρικό ρεύμα, την περιοχή κάτω από το σημείο του τραυματισμού, «ξύπνησαν» το νευρικό κύκλωμα παραγωγής ρυθμικής κίνησης στη σπονδυλική και επανέφεραν τη βάδιση στα παραπληγικά ποντίκια.

Με καθημερινή προπόνηση στον τροχό για αρκετές εβδομάδες, τα ποντίκια κατάφεραν να περπατήσουν κανονικά, σηκώνοντας όλο τους το βάρος, μπόρεσαν ακόμη και να τρέξουν στον τροχό. Ωστόσο, η έλλειψη σύνδεσης με τον εγκέφαλο, δεν τους επέτρεψε να κινούνται με δική τους βούληση.

Τα ευρήματα της μελέτης αναμένεται να αξιοποιηθούν στην αποκατάστασης ασθενών με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη.

Share