Παγκόσμια ημέρα νόσου Πάρκινσον | medReha
4224
post-template-default,single,single-post,postid-4224,single-format-standard,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Παγκόσμια ημέρα νόσου Πάρκινσον

Παγκόσμια ημέρα νόσου Πάρκινσον

Αγαπητοί καλησπέρα,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Πάρκινσον, Η ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση, Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών, διοργανώνει ένα θεατρικό δρώμενο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο. Το δρώμενο παρουσιάζει στιγμές της καθημερινότητας από την ζωή και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με νόσο Πάρκινσον και προτρέπει τους ασθενείς να κινηθούν με την υποστήριξη της οικογένειάς τους και των Κοινοτήτων της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση.

Το δρώμενο παρουσιάζεται από την εθελοντική Θεατρική Ομάδα 510, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον και είναι βασισμένο στο σωματικό θέατρο και τον δομημένο αυτοσχεδιασμό. Μέσα από έρευνα, προσωπικές εμπειρίες και ιατρικές συμβουλές, οι ηθοποιοί δομούν μια performance που “συστήνει” στο ευρύ κοινό τη νόσο και τις δυσκολίες της και προτρέπει τους ασθενείς να διατηρήσουν τη θέλησή τους να “κινηθούν μαζί μας”, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η νόσος Πάρκινσον δεν είναι μόνο τρέμουλο. Είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων που επηρεάζει την κίνηση, το συναίσθημα και την σκέψη. Αφορά όλες τις ηλικίες ακόμα και νέους στην παραγωγική ηλικία, θέτοντας σε κίνδυνο την εργασία τους.

Το δρώμενο #KinisouMaziMas θα λάβει χώρα στον πεζόδρομο της Πλατείας Κοραή, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 με 14:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας AbbVie.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.parkinsonportal.gr

Epikouros Logo

PROSKLISI PARKISON teliki low

Share