Προβλήματα από τα παπούτσια για τρέξιμο | medReha
1034
post-template-default,single,single-post,postid-1034,single-format-standard,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Προβλήματα από τα παπούτσια για τρέξιμο

Προβλήματα από τα παπούτσια για τρέξιμο

Παρά τα αποδεδειγμένα οφέλη του τρεξίματος, κυρίως για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, νέα έρευνα αποδεικνύει ότι το τρέξιμο μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε οστεοαρθρίτιδα γονάτων. Ο λόγος δεν είναι η ίδια η άσκηση, καθώς αν κάποιος τρέχει ξυπόλητος δεν αποδείχτηκε ότι προκαλούνται προβλήματα, σαν αυτά που εμφανίζονται όταν κάποιος τρέχει φορώντας αθλητικά παπούτσια.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 68 νεαρούς και υγιείς δρομείς (άνδρες και γυναίκες). Με τα αθλητικά παπούτσια, οι ασκούμενοι υπέστησαν μεγαλύτερες καταπονήσεις στους συνδέσμους των ποδιών τους (γόνατο, ισχίο και αστράγαλος). Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι οι καταπονήσεις που κατέγραψαν οι ειδικοί ήταν περισσότερες από εκείνες που θα υφίστατο κάθε ασκούμενος, αν περπατούσε φορώντας ψηλοτάκουνα παπούτσια!

Η έρευνα δημοσιεύθηκε σε πρόσφατο τεύχος της επιθεώρησης «PM&R: The journal of injury, function and rehabilitation».

Share